Detta är mina matminnen och mina matlagningsförsök. Här delar jag med mig av mina recept, erfarenheter och historia vad gäller mat, bak och vad därtill hör.

Min farmor Dagny född 1891, var en riktig matmor. Min pappa Olle, född 1915, var särdeles duktig att laga "finmat" och baka småkakor. Mamma Dagmar, född 1918, var den som bakade matbröd och bullar, lagade vardagsmaten och såg det mest som ett nödvändigt måste. Själv älskar jag att laga mat, läsa kokböcker och fundera ut vad jag själv kan laga för något gott till maken och mig.

Jag tänker dela recept från min farmor, min pappa (vars inlagda gurka gett namn åt denna blogg) och mig själv.

Är det något du vill veta mer om eller saknar får du gärna berätta det, liksom om du gillar det jag delar med mig av.

En bild och en sida för oss som älskar mat i alla former!

  • Senaste nytt

    Till julen älskar jag att baka de traditionella kakorna. rullrån, struvor, farmors ringar, farmor Dagnys pepparkakor...m.m. Du får våra recept här

  • Nytt recept

    Pappa Olles Julbröd är nästan ett måste på julbordet numera.. Så gott att äta tunt skivat gärna med en skiva vällagrad Cheddarost på.

Med vänlig hälsning

Elisabeth Nilsson