3. nov, 2015

Maple Pepper och Maplesyrup

För några veckor sedan var vi på besök i Canada. Som matintresserad var jag förstås nyfiken på att titta på vilka matvaror som fanns i butikerna och även smaka på deras mattraditioner. En av de första dagarna var vi in på ett ställe där de sålde bland annat MaplePepper. Det lät så konstigt för mig så det måste jag absolut ha med mig hem för att prova.

MaplePepper innehåller lönnsirap (i torkad form), curry, havssalt och svartpeppar. Vad kan det passa till? Jo efter att ha smakat på det bestämde jag mig för att prova till en ugnsbakad laxsida.

Vi som åt tyckte att det var en god krydda och jag kommer att använda den igen. En aning sötma och styrka på en gång , och ja den passade utmärkt till laxen!

Maplesyrup köpte vi på Sugar Moon Farm. Det är lönnsav som kokats ner tills den har rätt sockermängd. När saven är nytappad är det 2% sockerhalt som sedan ska koka till vattnet har avdunstat och den har en sockerhalt på 66%. Denna lönnsirap innehåller inget annat än reducerad lönnsav! Den är fantastiskt god till amerikanska pannkakor. Lägg gärna några blåbär på smeten när du hällt den i pannan så blir pannkakorna ännu godare!