Mina recept

Antal portioner 4-5

Det behöver du
250 g färska lasagneplattor

4-500 g nötfärs/lammfärs
400 g krossade tomater
1 ägg
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
2 pressade vitlöksklyftor
1 liten finhackad gul lök
0,5 dl grädde/mjölk

3-4 tomater
3 dl creme fraiche
100 g chevre

Min variant av Lasagne

Hur man
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda nötfärs, krossade tomater, grädde, ägg och hackad lök med kryddorna till en jämn smet.
3. Smöra en ugnsfast form.
4. Lägg de skivade tomaterna så att de täcker botten på formen.
5.Bred ca 1 dl crème fraiche ovanpå tomaterna.
6. Varva sedan lasagneplattor och färs. Börja och sluta med plattorna. Jag hade fyra lager plattor och tre lager färs.
7. Mosa chevren och blanda med resten av crème fraichen och bred ut det över lasagnen.
8. Grädda i ugnen ca 40 minuter.

Kommentarer

15.02.2014 10:14

Lena A

Ska man kanske prova. Hittade flera paket lasagneplattor i skåpet. Tror du det funkar, om man förkokar dem?

16.02.2014 11:14

Elisabeth

Ja det borde funka, annars kan du bara ta mer vätska så ska det fungera.