Lite av varje
Filbunke
Hur man
1. Värm upp mjölk och grädde till 90 grader. Det får inte koka!!
2. Vispa i 1 dl gräddfil.
3. Fördela i sex skålar och lägg ett bakplåtspapper över för att skydda mot ev småflugor.
4. Låt stå i rumstemperatur över natten eller dagen.
5. Ställ kallt.
Ätes med litet bär eller socker och kanel.
Antal portioner 4
Det behöver du
0,5 slanggurka
3 msk socker
2 msk ättiksprit
1 dl vatten
2 krm salt
0,5-1 krm vitpeppar
0,5 dl hackad persilja
Morfarsgurka
Hur man
1. Skär gurkan i skivor. Använd mandolin eller osthyvel!2. Blanda en lag av socker, salt, ättiksprit och vatten.
3. Smaka av med vitpeppar.
4. Häll lagen över gurkan i den skål du tänker servera ur.
5. Strö persiljan över.
Låt gurkan stå minst en timme och dra före servering.
Senaste kommentaren