Lite av varje

Antal portioner 6

Det behöver du


1 l  mjölk 3%

1 dl grädde

1 dl gräddfil / Yoghurt 10%

Filbunke

Hur man

1. Värm upp mjölk och grädde till 90 grader. Det får inte koka!!

2. Vispa i 1 dl gräddfil.

3. Fördela i sex skålar och lägg ett bakplåtspapper över för att skydda mot ev småflugor.

4. Låt stå i rumstemperatur över natten eller dagen.

5. Ställ kallt.


Ätes med litet bär eller socker och kanel.

Antal portioner 4

Det behöver du

0,5 slanggurka
3 msk socker
2 msk ättiksprit
1 dl vatten
2 krm salt
0,5-1 krm vitpeppar
0,5 dl hackad persilja

Morfarsgurka

Hur man
1. Skär gurkan i skivor. Använd mandolin eller osthyvel!
2. Blanda en lag av socker, salt, ättiksprit och vatten.
3. Smaka av med vitpeppar.
4. Häll lagen över gurkan i den skål du tänker servera ur.
5. Strö persiljan över.

Låt gurkan stå minst en timme och dra före servering.