Sallader med fisk

Antal portioner 4

Det behöver du

300 g kokt lax

1 tärnat äpple

1 skivad banan

2 hg tärnad ost

1 knippa rädisor

1 huvud tunt skivad isbergssallat

jordnötter efter smak


dressing

1 äggula

150 g roquefortost

2-3 dl grädde

svartpeppar


Morfars laxsallad

Hur man

Börja med dressingen

Mixa alla ingredienser till en slät sås.


Blanda samtliga ingredienser till salladen utom jordnötterna.

Vänd ner dressingen försiktigt.

Strö litet jordnötter över eller servera vid sidan om.


Låt dig väl smaka!

Antal portioner 4

Det behöver du

600 g nypotatis

5 dl stora vita bönor (sköljda från burk  går bra)

1 fänkål

1 äpple

1 knippa rädisor

1 påse bladspenat

1 citron saften

1,5 - 2 dl rapsolja

2 msk honung

salt o peppar

600 g lax i tärningar

litet rapsolja till stekning

1-2 msk brödkrydda

persilja + ev gula russin

Laxsallad med bönor och potatis

Hur man

1. Koka potatisen och skölj bönorna.

2. Strimla fänkålen och rädisorna fint på mandolin.

3. Tärna äpplet i små tärningar.

4. Blanda  kokt potatis, vitabönor, fänkål, rädisor och äpple och  i en stor skål.

5. Gör en dressing av rapsoljan, honung och pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Slå den över grönsakerna i skålen.

6. Bottna ett uppläggningsfat/skål med spenat. Lägg på grönsakerna med dressingen.

7. Värm rapsolja i en stekpanna, fräs i brödkryddorna och stek snabbt laxtärningarna innan de läggs över salladen.

8. Toppa med klippt persilja och lägg eventuellt till gula russin.


Smaklig måltid