Välkommen till mina matminnen och matlagningsförsök på egen hand
Antal portioner 4-6
Det behöver du
1-2 msk Smör & Rapsolja
3 tärnade lökar
2 liter tärnade rotfrukter i cm-storlek
(potatis, morot, palsternacka, rotselleri, kålrot, pumpa går också bra)
500 g falukorv, gärna rökt jokkmokksfalu i tärningar
1 liter höns-/grönsaksbuljong
3 msk tomatpuré
1 tsk timjan
Klippt persilja efter tycke och smak
Senap till servering
Korv och grönsaksgryta
Hur man
Stek den hackade löken på svag värme i smör och rapsoljan till genomskinlig.
Bryn sedan även grönsakerna några minuter.
Tillsätt tomatpurén och buljongen.
Låt grönsakerna koka ca 20 minuter tills de är genomkokta.
Tillsätt den tärnade falukorven och timjan, låt koka ytterligare 5 minuter.
Strö den klippta persiljan över grytan och servera i djupa tallrikar med sked och gaffel.
Sätt fram en god senap, gärna skånsk, för den som vill ha till grytan
Britt Thalberg
24.11.2015 22:23
Har idag gjort din gryta men med skinkspad från en köpt skinka som grund. Mycket uppskattad!
Senaste kommentaren
10.04 | 20:55
Hello from Sugar Moon Farm! thanks for your visit and feature on your website. Loved having you.
Hej från Sugar Moon Farm! Tack för ditt besök och funktionen på din webbplats. Älskade med dig.
25.12 | 10:47
"Morfars laxsallad" verkar väldigt spännande, den kommer absolut att tillredas på kontoret när julledigheten är över!
24.11 | 22:23
Har idag gjort din gryta men med skinkspad från en köpt skinka som grund. Mycket uppskattad!
16.02 | 11:14
Ja det borde funka, annars kan du bara ta mer vätska så ska det fungera.
Dela den här sidan