28. jan, 2014

Vad döljer sig där bakom recepten egentligen?

Varje recept jag kommer att delge er har en egen historia att berätta. Var det kommer ifrån eller hur det uppstod.

Låt mig börja med Branzellsringarna.

Jag är född i Karlstad och när vi bodde där arbetade min pappa som kamrer på ett företag som sålde bilbatterier. Chefen hette Branzell och hans frus förnamn var Emma. Denna Emma bakade så goda havrekakor och eftersom min pappa Olle gillade att baka kakor bad han om receptet, han fick det förstås. Så köptes det in formar att baka kakorna i, närmare bestämt 10 stycken. Pappa upptäckte rätt snart att det var opraktiskt att bara ha tio formar så han letade och hittade nya formar och köpte då 12 stycken. När sedan såväl mamma som pappa dog fick min syster och jag ärva dessa formar. Eftersom vi båda ville ha dem beslutade vi oss för att ha dem vart annat år. Fast på senare tid har det nog blivit nästan två år före byte.

Jag letar med ljus och lykta för att hitta fler formar så att "söstra mi" och jag kan få var sin omgång att behålla. Om du vet var sådana finns att köpa skulle jag bli överlycklig att få veta det. Hur de ser ut - ja titta på bilden intill!

Kommentarer

29.01.2014 08:11

Elisabeth Nilsson

Tack Monica! Men tyvärr är de formar du föreslår för stora och/eller för djupa. De ska inte vara djupare än en knapp centimeter.

28.01.2014 22:31

Monica

Jag skickar ett mail med lite tips på formar.

28.01.2014 19:08

Elisabeth Nilsson

Anna - har letat där men de har inga vecksde små formar. Tack för tipset /Elisabeth

28.01.2014 15:29

Anna

Jag undrar om inte sådana formar finns på Le Cordon Blue på Vasagatan.