Lite av varje

Antal portioner 6

Det behöver du

1 l  mjölk 3%

1 dl grädde

1 dl gräddfil / Yoghurt 10%

Filbunke

Hur man

1. Värm upp mjölk och grädde till 90 grader. Det får inte koka!!

2. Vispa i 1 dl gräddfil.

3. Fördela i sex skålar och lägg ett bakplåtspapper över för att skydda mot ev småflugor.

4. Låt stå i rumstemperatur över natten eller dagen.

5. Ställ kallt.

Ätes med litet bär eller socker och kanel.

Antal portioner 4

Det behöver du

0,5 slanggurka
3 msk socker
2 msk ättiksprit
1 dl vatten
2 krm salt
0,5-1 krm vitpeppar
0,5 dl hackad persilja

Morfarsgurka

Hur man

1. Skär gurkan i skivor. Använd mandolin eller osthyvel!
2. Blanda en lag av socker, salt, ättiksprit och vatten.
3. Smaka av med vitpeppar.
4. Häll lagen över gurkan i den skål du tänker servera ur.
5. Strö persiljan över.

Låt gurkan stå minst en timme och dra före servering.

Senaste kommentaren

10.04 | 20:55

Hello from Sugar Moon Farm! thanks for your visit and feature on your website. Loved having you.

Hej från Sugar Moon Farm! Tack för ditt besök och funktionen på din webbplats. Älskade med dig.

25.12 | 10:47

"Morfars laxsallad" verkar väldigt spännande, den kommer absolut att tillredas på kontoret när julledigheten är över!

24.11 | 22:23

Har idag gjort din gryta men med skinkspad från en köpt skinka som grund. Mycket uppskattad!

16.02 | 11:14

Ja det borde funka, annars kan du bara ta mer vätska så ska det fungera.

Dela den här sidan